- 11 jun
- Community manager
- 192
Vanaf 11 t/m 13 juni 2024 vond de vastgoedbeurs PROVADA plaats. Op het paviljoen (hal 10- stand 25) van het Rijksvastgoedbedrijf stond een maquette van het plangebied Almere Pampus. Op woensdag 12 juni vond de presentatie plaats en de mogelijkheid om te reflecteren op de planvorming tot zover. Programmadirecteur Anneloes van Boxtel van het Rijksvastgoedbedrijf en projectdirecteur Carlinde Adriaanse van de gemeente Almere gaven een inleiding o...
- jun 2024
- Community manager
- 151
Op vrijdag 31 mei hebben wethouder Jesse Luijendijk van de gemeente Almere en programmadirecteur Anneloes van Boxtel van het Rijksvastgoedbedrijf lokale, regionale en provinciale pers bijgepraat over de planvorming Almere Pampus. De wethouder snijdt de grondlaag open zodat bekeken kan worden hoe de bodem is opgebouwd. In het plangebied is in bijzijn van de verzamelde pers een proefboring gedaan. Begin februari 2024 is bureau Earth gestart met...
- mei 2024
- Community manager
- 180
Het onderzoek is nodig om de voorbereidende plannen (ruimtelijke strategische verkenning, stedenbouwkundig raamwerk) vorm te kunnen geven. Daarna kan worden besloten of de ontwikkeling van Pampus tot stand komt. Naar het er nu uitziet, zal er in november 2024 meer duidelijkheid komen over de infrastructuur en de woningen.
- mei 2024
- Community manager
- 169
Het onderzoek is bedoeld om vast te stellen welke delen van het gebied dat voor woningbouw in beeld is, het meest geschikt zou zijn om op te bouwen.
- mei 2024
- Community manager
- 163
Zo goed als niets. Op Almere-Pampus is nu nog geen bewoning; het stadsdeel in wording ligt afgelegen. Daardoor zorgt het werk nauwelijks voor verstoring of overlast.
- mei 2024
- Community manager
- 203
Uiterlijk eind 2024 worden de onderzoeksresultaten opgeleverd.
- mei 2024
- Community manager
- 198
Het onderzoek wordt gefinancierd door het Rijk (ministerie BZK). Doel is om snel goede woningbouw te realiseren.
- mei 2024
- Community manager
- 176
Het gaat hier om een integraal, zeer uitgebreid onderzoek (bodemgesteldheid, waterhuishouding, archeologie, cultuurhistorie). Normaliter wordt dit type onderzoek in losse delen gedaan en zijn de kosten ook verdeeld per soort onderzoek. Bij het Pampus-onderzoek gebeurt het integraal, dus overzichtelijker en handiger.
- mei 2024
- Community manager
- 161
Het is niet een kwestie of het bodemonderzoek destijds wel of niet goed was in andere delen van Almere, maar met deze innovatieve vorm kan het onderzoek efficiënter, doelmatiger en voordeliger plaatsvinden.
- mei 2024
- Community manager
- 166
In dit geval om uiteindelijk te kunnen bepalen waar in Almere Pampus de bodem het meest geschikt is om grootschalig te bouwen, terwijl ook op de best mogelijke manier rekening wordt gehouden met de waterhuishouding, archeologie en cultuurhistorie. Maar ook voor andere toekomstige bouwlocaties in Nederland is dit onderzoek nuttig.
- mei 2024
- Community manager
- 177
Het gaat hier om een integraal, zeer uitgebreid onderzoek naar: bodemgesteldheid, waterhuishouding, archeologie en cultuurhistorie. Normaliter worden deze types onderzoek los van elkaar gedaan door verschillende partijen en worden de aparte onderzoeken later bij elkaar opgeteld. Nu gebeurt dat dus integraal.
- mei 2024
- Community manager
- 183
Jazeker, als het onderzoek in Almere Pampus goed uitpakt, dan kan dit type onderzoek ook elders in Nederland worden uitgevoerd. Het gaat hier dus om belangrijke, nieuwe onderzoekkennis.
- mei 2024
- Community manager
- 199
Het is naar wij weten de eerste keer dat onderzoek van dit multidisciplinaire type op zulke grote wordt verricht.
- mei 2024
- Community manager
- 154
Door de bodem steeds meer als leidend te zien in de ontwikkeling van gebieden, is integraal onderzoek veel meer in beeld gekomen. Het is voor het eerst dat we nu multidisciplinair onderzoek uitvoeren, daardoor kunnen we bodem, water, archeologie en cultuurhistorie in één keer onderzoeken.
- mei 2024
- Community manager
- 178
De 3D Geotop model is gebaseerd op een relatief beperkt aantal boringen en bestaande gegevens. Het huidige bodemonderzoek is veel gedetailleerder en geeft zo veel meer inzicht in de bodemopbouw.
- mei 2024
- Community manager
- 160
Het bodemonderzoek wordt uitgevoerd om te kunnen bepalen of en waar de bodem van Pampus geschikt is voor grootschalige woningbouw in de nabije toekomst, terwijl andere functies (water, natuur, groen, dieren) eveneens een plek kunnen vinden in Almere Pampus.
- mei 2024
- Community manager
- 182
Er breekt een belangrijke tijd aan. We werken toe naar de eerste tastbare stap van de ontwikkeling van Pampus, namelijk de uitslagen van het bodemonderzoek. Deze zijn naar verwachting in de loop van 2024 definitief. Daarnaast produceren we in de zomer van 2024 het Masterplan Almere Pampus en de Ruimtelijke Strategische Verkenning Almere Pampus. Hierin worden de eerste bevindingen van het bodemonderzoek al meegenomen. Daarmee zijn we beleidsm...
- mei 2024
- Community manager
- 180
De woningnood is groot in Nederland en ook in Almere. Steeds meer mensen kunnen niet wonen zoals ze willen en moeten genoegen nemen met wat voor handen is aan woonmogelijkheden. Met de ontwikkeling van Pampus willen we een aanzienlijke bijdrage leveren aan de oplossing van dit probleem. De circa 30.000 woningen die er naar verwachting komen tot aan 2050, moeten Almeerders en anderen in staat stellen om te kunnen wonen zoals mensen willen.
- mei 2024
- Community manager
- 184
De Pampus-plannen zijn erop gericht om rond 2030 te starten met het bouwen van de eerste 7.500 woningen.
Zoek
Over dit project
Almere Pampus is een gebied van bijna duizend hectare aan het IJ- en Markermeer dat de komende jaren ruimte biedt aan maximaal 35.000 woningen en een flink aantal banen. Hiermee wordt een substantiële bijdrage geleverd aan het oplossen van het woningtekort in Almere, de regio en heel Nederland.
- status: publiek
- gestart op: mrt 2024
- 5 leden
- 26 bijdragen