Inloopbijeenkomst nieuwbouw op 20 juni 2024

  • 5 jun
  • Evert-Jan van Veen
  • 201
Evert-Jan van Veen
Fase 2 Kempkensberg Groningen

Op donderdag 20 juni 2024 vindt de tweede inloopbijeenkomst over de nieuwbouw Kempkensberg plaats.

Donderdag 20 juni 2024

tussen 17.00 uur – 20.00 uur

Paviljoen Sterrebos, zalen 2&3

Helperzoom 3B, Groningen

Vertegenwoordigers van het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Groningen vertellen wat met de input van de vorige keer is gedaan en praten de aanwezigen bij over de stand van zaken en de planning. Ook is er volop ruimte om te praten over de inrichting van de (semi-)openbare ruimte rondom het gebouw. Daarnaast horen wij graag welke ideeën er zijn voor de voorzieningen in de onderste verdieping van het nieuwe gebouw.

Het Rijksvastgoedbedrijf wil de komende jaren een nieuw kantoor realiseren aan de Kempkensberg naast het huidige gebouw. In het bestemmingsplan is hier destijds (rond 2010) al rekening mee gehouden. Het extra kantoorgebouw verrijst op het open terrein naast het huidige rijkskantoor. Bij het ontwikkelen van het kantoor en het omliggende terrein gaat veel aandacht uit naar duurzaamheid, de groene omgeving en de belevingswaarde. Het Rijksvastgoedbedrijf werkt bij de ontwikkeling nauw samen met de gemeente Groningen. De verwachte oplevering van het nieuwe kantoor is eind 2029.

Op 7 december 2023 vond de eerste inloopbijeenkomst voor omwonenden en belangenorganisaties plaats. Toen is vooral geïnformeerd over de beoogde wijziging van de hoogte van het gebouw. Om zo ruimte te bieden aan een groene verbinding naar het “Zuiderplantsoen” in wording. Er is toen ook verteld dat er mogelijk een nieuwe entree voor de parkeergarage komt aan de Helperzoom.

Trefwoorden